Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2020 10:07 - Аспержи в масло - как да задушим правилно
Автор: ivansavov Категория: Рецепти   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аспержите и имат ли "почва у нас". Нещо не чак толкова сложно за готвене, но пък здравословно.
Начина за приготвяне на аспержи, така че да запази цвета и свежеста си.Аспержите могат да се консумират в суров вид, леко потопени в сос Винегрет, разтопено масло или сметана. Намират приложение в агнешка яхния, различни супи и още много ястия.Ако пък разполагате с по-големи аспержи трябва да знаете, че долната им част е трудна за сдъвкване и е твърда. Отчупете я или я обелете, защото така ще запазите само онази част, която е хубава за консумация.Всъщност аспержите могат да се консумират и сурови. Можете да ги нарежете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци и да ги комбинирате със зърна нар, например. Отиват си също със сирене и репички. Една-две аспержи могат да се добавят и към зелено смути. Също така съчетанието от аспержи и яйца е класика. Пробвайте да натопите сурови свежи аспержи в рохко сварено яйце или да направите супа от аспержи и да я гарнирате с поширано яйце и струйка зехтин. Престъпление е и да не споменем сос холандез – класически френски сос, приготвен с разтопено масло, пресни жълтъци, лимонов сок и малко горчица или щипка кайенски пипер. Комбинацията с аспержи е просто божествена




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivansavov
Категория: Рецепти
Прочетен: 253739
Постинги: 75
Коментари: 146
Гласове: 1235
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол